• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Preşedintele CNAS Laura Grecu s-a întâlnit cu conducerea AIFSP Evghenii Ametov şi Elena Seliverstova

  Preşedintele CNAS Laura Grecu s-a întâlnit cu conducerea AIFSP Evghenii Ametov şi Elena Seliverstova

   24.03.2017    1562 Accesări    

  Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS) Laura Grecu a avut astăzi o întrevedere cu directorul Asociaţiei Internaţionale a Fondurilor Sociale şi de Pensii (AIFSP) Evghenii Ametov, aflat la Chişinău  într-o vizită de lucru. El a fost însoţit de Elena Seliverstova, director-adjunct AIFSP. 

  În cadrul întrevederii oficialii au făcut un schimb amplu de opinii pe marginea subiectelor actuale de pe agenda ambelor instituţii şi au trasat priorităţile cooperării între CNAS şi AIFSP  pentru etapa următoare.

  Laura Grecu a menţionat că în prezent CNAS înfăptuieşte reforma sistemului de pensii. "Reforma corespunde conceptului de responsabilitate socială şi, sperăm, va avea un impact pozitiv asupra societăţii în ansamblu". 

  Preşedintele CNAS a mai declarat că instituţia pe care o reprezintă este deschisă să colaboreze în continuare cu AIFSP precum şi cu alte organizaţii omoloage din spaţiul CSI în vederea schimbului de politici şi bune practici în domeniul asigurărilor sociale, scopul final fiind îmbunătăţirea serviciilor de asigurări sociale acordate cetăţenilor Republicii Moldova.

  Evghenii Ametov  a afirmat că Asociaţia Internaţională a Fondurilor Sociale şi de Pensii este deschisă pentru acordarea suportului metodologic şi informaţional  al statelor parte la Asociaţie.

  Casa Naţională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova este membru al Asociaţiei Internaţionale a Fondurilor Sociale şi de Pensii, succesor de drept al Fondului Social al Republicii Moldova, din anul 1993.

  Asociaţia Internaţională a Fondurilor Sociale şi de Pensii , cu sediul în or. Moscova, a fost înfiinţată în 1992 ca fiind o organizaţie nonguvernamentală care întruneşte fonduri sociale şi de pensii ale Comunităţii Statelor Independente.

  AIFSP activează  în strânsă colaborare cu  Asociaţia Internaţională pentru Securitatea Socială, Organizaţia Internaţională a Muncii, instituţiile de securitate socială a statelor baltice precum şi din alte ţări europene.

     Direcţia comunicare şi mass-media

   

   

   

   

   
Arrow Prev

             

             

  

Arrow Next