• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  CNAS continuă instruirea contabililor din organele de forţă

  CNAS continuă instruirea contabililor din organele de forţă

   08.02.2017    3474 Accesări    

  În sistemul public de asigurări sociale sunt asiguraţi obligatoriu, începând cu 1 ianuarie 2017, persoane militarii care îndeplinesc serviciul prin contract, persoanele din corpul de comandă şi din trupele organelor afacerilor interne şi sistemului penitenciar, ofiţerii de protecţie şi colaboratorii organelor securităţii statului şi Centrului Naţional Anticorupţie.

  Pe parcursul lunilor ianuarie-februarie curent specialiştii CNAS au petrecut şedinţe comune cu persoanele responsabile din cadrul organelor de forţă şi seminare de instruire a contabililor din aceste instituţii.

  În cadrul şedinţelor s-au discutat reglementările specifice şi s-a stabilit modul de încadrare a persoanelor din aceste organe în sistemul public de asigurări sociale.

  Unul din seminare cu contabilii organelor de forţă a avut loc astăzi, 8 februarie, cu contabilii din cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, inclusiv din subdiviziunile desconcentrate în teritoriu.

  Specialiştii CNAS au adus la cunoştinţă contabililor particularităţile specifice ale calculării, transferării şi declarării contribuţiilor de asigurări sociale de stat în anul 2017 pentru categoriile de persoane asigurate nou incluse în sistemul public de asigurări sociale, precum şi au răspuns la întrebările acestora.     

  Direcţia generală evidenţa contribuabililor

   

   

   
Arrow Prev

             

             

  

Arrow Next