• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Un nou serviciu electronic al CNAS – e-Cerere

    Un nou serviciu electronic al CNAS – e-Cerere

     18.11.2016    81115 Accesări    

    La 18 noiembrie 2016 în Monitorul Oficial nr. 399-404 (5832-5837) a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 1234 din 10 noiembrie 2016 pentru modificarea şi completarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi plată a indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1478 din 15.11.2002.

    Astfel, conform modificărilor operate, familiile cu copii pot depune cererea în mod electronic pentru stabilirea indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii pentru următoarele tipuri:
    • Indemnizaţia  unică la naşterea copilului;
    • Indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de  3 ani (pentru persoane asigurate);
    • Indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 1,5 ani (pentru persoane neasigurate).

    Cererea electronică se depune prin accesarea serviciul electronic ,,e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii”, disponibil pe portalul guvernamental unic al serviciilor publice (https://servicii.gov.md/ecnas) şi/sau pagina-web a Casei Naţionale de Asigurări Sociale (cnas.gov.md).

    Cererea electronică se completează de către solicitant separat pentru fiecare tip de indemnizaţie prin selectarea tipului de indemnizaţie adresate familiilor cu copii, introducerea IDNP-lui personal şi IDNP-lui copilului (copiilor).

    Cererea pentru acordarea indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului până la 3 ani se completează după acordarea de către angajator a concediului pentru îngrijirea copilului, de la toate unităţile în care activează solicitantul.

    Cererea electronică se acceptă numai în cazul în care solicitantul şi copilul sunt înregistraţi în Registrul de stat al populaţiei şi este confirmată relaţia de rudenie între solicitant şi copil în baza informaţiei din Registru.

    Solicitanţii pot găsi informaţia cu privire la modul de utilizare a serviciului ,,e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii” şi procedura de depunere a cererii electronice, în „GHIDUL DE UTILIZARE AL  SERVICIULUI E-CERERE INDEMNIZAŢII FAMILIILOR CU COPII”.

       Direcţie generală prestaţii sociale 

     
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY