• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Preşedintele CNAS Laura Grecu s-a întîlnit cu directorul AIFSP Evghenii Ametov

    Preşedintele CNAS Laura Grecu s-a întîlnit cu directorul AIFSP Evghenii Ametov

     21.06.2016    4397 Accesări    

    Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS) Laura Grecu a avut astăzi o întrevedere cu directorul Asociaţiei Internaţionale a Fondurilor Sociale şi de Pensii (AIFSP) Evghenii Ametov, aflat la Chişinău  într-o vizită de lucru.

    În cadrul întrevederii cei doi oficiali au făcut un schimb amplu de opinii pe marginea subiectelor actuale de pe agenda ambelor instituţii, au punctat realizările obţinute şi au trasat priorităţile cooperării între CNAS şi AIFSP pentru etapa următoare.

    Laura Grecu a menţionat că CNAS este deschisă să colaboreze în continuare cu AIFSP precum şi cu alte organizaţii omoloage din spaţiul CSI în vederea schimbului de politici şi bune practici în domeniul asigurărilor sociale, scopul final fiind îmbunătăţirea serviciilor sociale acordate cetăţenilor Republicii Moldova. “Eforturile CNAS totdeauna vor fi îndreptate spre satisfacerea aşteptărilor clienţilor săi, partenerilor şi tuturor grupurilor interesate cu care vine în contact instituţia, iar toate deciziile luate vor corespunde conceptului de reponsabilitate socială şi, sperăm, vor avea un impact pozitiv asupra societăţii în ansamblu”. 

    Evghenii Ametov  a reiterat  deschiderea AIFSP pentru cooperarea bilaterală precum şi la nivelul organizaţiilor omoloage din alte state prin acordarea suportului metodologic, informaţional posibil şi interesul pentru amplificarea relaţiilor în domeniul asigurărilor sociale.   

    Casa Naţională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova este membru al Asociaţiei Internaţionale a Fondurilor Sociale şi de Pensii, succesor de drept al Fondului Social al Republicii Moldova, din anul 1993.

    Asociaţia Internaţională a Fondurilor Sociale şi de Pensii, cu sediul în or. Moscova, a fost înfiinţată în 1992 ca fiind o organizaţie nonguvernamentală cu scopul fuziunii fondurilor sociale şi de pensii ale Comunităţii Statelor Independente. Asociaţia reprezintă uniunea voluntară a persoanelor juridice, stabilite în vederea coordonării activităţilor şi a reprezentării intereselor comune.

    IAPSF activează  în strînsă colaborare cu  Asociaţia Internaţională pentru Securitatea Socială, Organizaţia Internaţională a Muncii, instituţiile de securitate socială a statelor baltice precum şi din alte ţări europene.

    21_1.JPG

    21_2.JPG

    21_3.JPG

    Direcţia comunicare şi mass-media

     
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY