• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Lista agenţilor economici din mun. Chişinău care nu au prezentat declaraţiile persoanelor asigurate

  Lista agenţilor economici din mun. Chişinău care nu au prezentat declaraţiile persoanelor asigurate

   08.07.2015    4742 Accesări    

  Casa Naţională de Asigurări Sociale aduce la cunoştinţă persoanelor angajate şi plătitorilor de contribuţii că, la etapa actuală mai există întreprinderi în mun. Chişinău care nu au prezentat în termenele stabilite declaraţiile persoanelor asigurate pentru perioadele anului 2014. Aceste încălcări afectează persoanele asigurate, deoarece stabilirea prestaţiilor de asigurări sociale, confirmarea venitului asigurat şi a stagiului de cotizare realizat după 01.01.1999, se efectuează în baza datelor din Registrul de stat al evidenţei individuale în sistemul public de asigurări sociale fără solicitarea certificatelor cu privire la salariu.

  Totodată, conform prevederilor Codului contravenţional al Republicii Moldova, pentru neprezentarea în termenul stabilit a declaraţiilor privind calcularea şi utilizarea contribuţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii sau a declaraţiilor privind evidenţa nominală a asiguraţilor, precum şi a documentelor ce se referă la ţinerea evidenţei individuale, se aplică sancţiuni administrative.

  Lista agenţilor economici din municipiul Chişinău care nu au depus documentele pentru ţinerea evidenţei stagiului de cotizare a angajaţilor (forma REV-5) pentru perioadele anului 2014:

  CTAS sec. Centru

  CTAS sec. Rîşcani

  CTAS sec. Buiucani

  CTAS sec. Botanica

  CTAS sec. Ciocana

      Direcţia generală evidenţa individuală a contribuţiilor                                                      

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY