• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Fiecare angajat are posibilitate de a pleca la sanatoriu

    Fiecare angajat are posibilitate de a pleca la sanatoriu

     30.10.2014    12572 Accesări    

    Anual în bugetul asigurărilor sociale de stat (BASS) se alocă mijloace pentru procurarea  biletelor de tratament balneosanatorial pentru persoanele asigurate. Orice agent economic poate beneficia de bilete de tratament pentru angajaţii săi, proporţional sumei contribuţiilor transferate către BASS, indiferent dacă în entitatea dată există organizaţie sindicală primară.

    Fiecare angajat are posibilitatea de a-şi recupera sănătatea în instituţiile balneosanatoriale din Republica Moldova: în sanatoriul “Struguraş” (Cocieri, Dubăsari), “Bucuria-Sind” (Vadul-lui-Vodă), “Nufărul Alb” (Cahul), “Codru” (“Călăraşi”), sanatoriul-profilactoriu “Constructorul” (Chişinău), precum şi în cele din Ucraina “Serghei Lazo”, “Orizontul” (Sergheevca) şi “Moldova” (Truscaveţ).

    Pentru realizarea dreptului persoanelor asigurate la tratament balneosanatorial şi pentru folosirea eficientă a mijloacelor BASS, entităţile, angajaţii cărora nu au constituit o organizaţie sindicală, trebuie să se adreseze la casele teritoriale de asigurări sociale.

    Direcţia comunicare şi mass-media  

     
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY