• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Pensiile şi prestaţiile sociale se achită de CNAS în termenii stabiliţi

    Pensiile şi prestaţiile sociale se achită de CNAS în termenii stabiliţi

     27.03.2019    2684 Accesări    

    Casa Naţională de Asigurări Sociale informează că în luna martie toate pensiile şi prestaţiile sociale au fost achitate la timp. În total s-au transferat 1624496,7 mii lei.

    Plăţile respective au fost achitate la timp şi în primele două luni ale anului, iar mai multe pensii şi prestaţii sociale au fost majorate. Începând cu 1 ianuarie, curent, au crescut cu 10 la sută pensiile care nu au atins suma de 1589 de lei, minimul de existenţă pentru pensionari pentru semestrul I al anului precedent. De majorări au beneficiat mai bine de 453 mii de persoane.

    De asemenea, a fost majorat cuantumul indemnizaţiei unice la naşterea copilului cu 658 lei, de la 5645 lei la 6303 lei, a indemnizaţiei lunare pentru îngrijirea copilului persoanelor neasigurate cu 100 lei, de la 540 lei la 640 lei şi a indemnizaţiei lunare de suport pentru creşterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulţi copii născuţi dintr-o singură sarcină cu 50 lei.

    Începând cu 1 ianuarie, curent, s-au majorat pensiile de dizabilitate participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobâl, precum şi membrilor familiilor persoanelor decedate în urma consecinţelor catastrofei de la CAE Cernobâl.

    Totodată, din luna februarie s-au mărit după reexaminare pensiile pentru 2817 de persoane care s-au pensionat până la 01.01.1999 şi au realizat un stagiu de cotizare după pensionare de 15 ani sau mai mult.

    CNAS aduce la cunoştinţă  că persoanele care ridică pensii şi alocaţii sociale prin intermediul oficiilor poştale se pot adresa până pe data de 23 a lunii în curs. În cazul în care din diferite motive nu au ridicat banii,  se pot adresa în luna următoare.  

                                                                  Direcţia comunicare şi mass-media

     
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY