• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  În atenţia plătitorilor de contribuţii la BASS

    În atenţia plătitorilor de contribuţii la BASS

     21.12.2017    7972 Accesări    

    Casa Naţională, reaminteşte că data de 26 decembrie 2017 reprezintă termenul limită de prezentare a declaraţiilor forma BASS şi forma REV-5 şi de plată a contribuţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii la bugetul asigurărilor sociale de stat pentru luna noiembrie 2017.

    Îndeplinirea obligaţiilor în termenele stabilite de legislaţia în vigoare nu atrage calcularea de majorări de întârziere (penalităţi) constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale. Sancţionările au ca scop descurajarea neconformării voluntare.

    Pentru prezentarea declaraţiilor, Casa Naţională propune tuturor plătitorilor de contribuţii la BASS să aleagă metoda automatizată de raportare prin intermediul Sistemului Informaţional Automatizat „E-Reporting" disponibil la adresa www.raportare.md.

    Avantajele serviciului electronic de depunere a declaraţiilor prin Internet cu aplicarea semnăturii electronice sunt - rapiditatea, accesibilitatea, disponibilitatea. Serviciul oferă  - disponibilitate 24 ore din 24, 7 zile pe săptămână, reducerea timpului necesar pentru completarea şi prezentarea declaraţiilor la structurile teritoriale ale Casei Naţionale, posibilitatea de verificare a corectitudinii complectării indicatorilor declaraţiilor, prezentarea şi informarea despre recepţionare în timp real.

    Totodată, conform prevederilor Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017 nr. 286 din 16.12.2016, plătitorii de contribuţii la bugetul asigurărilor sociale de stat, care la situaţia de 01.01.2017 au 5 şi mai multe  persoane angajate, prezintă declaraţia Forma BASS şi forma REV-5, utilizând, în mod obligatoriu, metoda automatizată de raportare electronică cu aplicarea semnăturii electronice.

                                               Direcţia generală evidenţa contribuabililor         

     

     

     

     

     
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY